fbpx
Selecteer een pagina

Je kinderwens-trauma healen. Waar begin je in hemelsnaam?

door | 22 nov 2020 | Blog

 

Je zit op de bank en staart wezenloos voor je uit. Er ligt een lege verpakking Tony’s Chocolonely langs je. De smaak van salted caramel prikkelt nog wat na in je mond en je voelt jezelf lichtelijk schuldig over het wegkanen van de hele reep. En ondertussen vraag je jezelf moedeloos af wanneer dat beloofde licht aan het eind van de tunnel eindelijk een keer in zicht komt. Of je ooit weer onbezorgd door het leven zult dansen, zonder altijd maar weer herinnerd te worden aan de pijn van je onvervulde kinderwens. Je voelt ergens diep van binnen het verlangen om je leven weer op te pakken. Om zelfs weer gelukkig te zijn en te voelen dat het leven zin heeft. “Maar hoe dan? Waar begin ik in hemelsnaam?”.

Durf te kiezen

Het eerste wat je zult moeten doen is simpelweg de keuze maken om het echt met héél je hart en ziel te willen. Want pas als jij bewust, met hart en ziel durft te kiezen voor een gelukkig en zinvol leven, zul je dit ook voor jezelf kunnen creëren. Het is belangrijk dat je weer leert te geloven dat een gelukkige toekomst ook voor jou weggelegd is. Zodra jij die keuze maakt en hierin gelooft ga je merken dat er direct al eerste kleine veranderingen in gang gezet worden. En daarmee heb je de eerste belangrijke stap gezet om jouw kinderwens-trauma te healen.

Ja duh…

Nu denk je misschien, “Ja duh, tuurlijk wil ik weer gelukkig zijn! Maar wat ik ook probeer, het lukt me niet. Iedere keer weer voel ik die kl#te pijn en leegte.”. En dat is precies waar het mis gaat. In mijn vorige blogs had ik het al over hoe we onze eigen ‘vesting’ van gedachten en emotionele ‘gevangenis’ creëren en hoe we onszelf hierin op kunnen sluiten. Een gedachte dat je iets niet kunt in combinatie met geblokkeerde energie door vastgezette en niet goed doorvoelde emoties zijn funest voor een gelukkig leven.

Beperkende overtuigingen

Op het moment dat jij denkt dat iets niet lukt of je iets niet kunt geef je een signaal af aan je onderbewuste. En zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is dat het signaal dat het ook echt niet kan. Hoe vaker jij zulke gedachten hebt, hoe meer je erin gaat geloven en hoe meer ze ook waarheid voor je zullen zijn. Je energie is er alleen maar op gericht dat het niet gaat lukken en dan is dat wat je voor jezelf zult creëren. Je hebt een beperkende overtuiging te pakken en zolang jij deze niet ombuigt naar een helpende overtuiging, zul je nooit het geluk gaan ervaren waar je denkt dat je zo naar verlangd.

Weerstand tegen gevoel

En dan heb ik het nog niet gehad over de weerstand tegen je verdriet en pijn. Want zodra je ‘boos’ wordt op of over je eigen verdriet, laat dat zien dat je er weerstand tegen hebt. En don’t get me wrong, het is helemaal niet gek om hier boos om te worden. Het niet in vervulling gaan van je kinderwens is een mega heftig en pijnlijk gebeuren. En zoals ik vaak zeg “pijn is niet fijn”. Dus willen we er het liefst zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven. Hoe zeerder iets doet, hoe groter de verleiding is om er alles aan te doen om die pijn maar niet te hoeven voelen. Maar gevoel wil gevoeld worden en komt dus op de meest ongelegen momenten oppoppen. En als ons dat te lang duurt, of het komt te vaak voor ontstaat er nog meer weerstand en worden we boos. Ons ego zegt dan “Je hebt nu wel genoeg gejankt. Het moet nu maar eens een keer over zijn!”.

Saboteur van je eigen geluk

Je geeft jezelf op je kop en voelt jezelf daardoor alleen maar weer nog rotter, waardoor je eigenlijk alleen nog maar harder wilt huilen. En daar vecht je dan weer tegen en zo trek je jezelf steeds dieper naar beneden in een vicieuze cirkel. Je saboteert dus eigenlijk je eigen geluk met je beperkende overtuigende gedachten en je weerstand tegen je gevoelens.

Maar hoe dan wel?

Zo, genoeg nu met al dat deprimerende gedoe en terug naar mijn eerdere uitspraak dat pijn niet fijn is. Want ook dit is een beperkende overtuiging. Laten we die eens ombuigen naar een helpende overtuiging: “pijn is fijn”. Hahaha, terwijl ik dit schrijf merk ik dat mijn ego meteen tegen begint te stribbelen en tegen me zegt “Hoezo is pijn fijn? Hoe kun je dit nu zeggen? Wil je soms dat al die vrouwen die je wilt helpen juist pijn op gaan zoeken? Pfff…”. Dit is dus precies wat er gebeurt als je een beperkende overtuiging aan wilt pakken: je ego wordt bang en wil je ervan weerhouden de beperkende overtuiging te vervangen. Want je ego heeft die juist voor je gecreëerd om je bij je pijn weg te houden.

Helpende overtuiging

Oké, weer terug naar de nieuwe gedachte dat pijn fijn is. Waarom zou dit een helpende overtuiging kunnen zijn? Omdat het belangrijk is dat je je angst voor de pijn in de ogen durft te kijken. Er niet meer voor wegloopt en je pijn niet meer wegduwt. Want, zoals ik eerder ook al zei “gevoel wil gevoeld worden” en wanneer dit weggeduwd wordt, blijft het terugkomen totdat het gevoeld mag worden. Pas als jij je weerstand los kunt laten, kan de geblokkeerde energie weer door jouw lijf stromen en kun je jouw kinderwens-trauma healen.

En pas wanneer jij jouw kinderwens-trauma geheeld hebt kun je een gelukkig leven voor jezelf creëren waarin jij zult stralen vanuit jouw innerlijke kracht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright @2020 Miranda Bens, Natuurlijk in Verbinding

Kvk: 73627364

BTW-id: NL001765068B54

e-mail: miranda@natuurlijkinverbinding.nl