fbpx
Selecteer een pagina

Over mij

Over mij

“Ki is onze natuurlijke levensenergie. Als je Ki lekker stroomt, ontstaat de veerkracht om mee te bewegen met veranderende omstandigheden.”

Miranda Bens MSc

Zo’n 20 jaar geleden toen ik nog als schoonheidsspecialist werkte, werd ik voor het eerst bewust gemaakt van de helende kracht in mijn handen. Ik genoot altijd ontzettend van het geven van de gezichtsmassages en maakte er een sport van om mensen zo volledig te laten ontspannen dat ze in slaap vielen.

Zelf kwam ik dan in een soort van trance achtige staat terecht waarbij ik mijn handen gigantisch voelde tintelen. Ik had geen idee wat dit betekende, maar ik merkte wel dat het heel ontspannend was voor zowel degene die ik masseerde als mezelf.

Op een bepaald moment vroeg een klant na afloop van de behandeling of ik Reiki op haar had toegepast. Ze zag allerlei kleuren en voelde hele sterke energie uit mijn handen stromen. Het was alsof er bepaalde blokkades opgeheven werden. Ik had wel ooit van Reiki gehoord en dat het iets met energie te maken had, maar nee, ik had dit niet bewust op haar toegepast. De vrouw was zelf Reiki Master en raadde me aan om hier iets mee te gaan doen.

Later kreeg ik vaker dezelfde vraag van mensen omdat ze voelden dat er van alles gebeurde wanneer ik hen masseerde. En soms ook verzoeken van mensen om mijn handen op een plek te leggen waar ze pijn hadden, maar verder deed ik er weinig mee. Want heel eerlijk gezegd geloofde ik er eigenlijk niet zo in.

Weer een tijd later deed ik bij yoga een meditatie waarbij ik mijn duimtoppen tegen elkaar moest houden. Ik voelde een prikje alsof ik door een naald geprikt werd. Dit bleef ik de dagen erna houden en werd uiteindelijk zelfs zichtbaar in een klein puntbloedinkje. Toen ik dit aan mijn yoga docent liet zien, vertelde hij me dat dit een teken was van een zeer sterke helende energie die heel geconcentreerd bij elkaar was gekomen. Oké, nu wist ik het zeker: ik ga niets met dit gedoe doen. Ik vond het maar akelig en jaren lang deed ik niets meer wat het zou kunnen triggeren.

En toch, bleef ik signalen krijgen dat het toch echt de bedoeling was dat ik hier iets mee zou doen. 15 Jaar na mijn eerste kennismaking met deze energie in mijn handen heb ik Reiki 1 gedaan. Dit is het eerste level van Reiki waarbij ik ingewijd werd in de Reiki energie en waar ik heb geleerd hoe met de energie om te gaan. In juli 2020 heb ik de Reiki 2 cursus met succes afgerond waarmee ik ook afstandsbehandelingen kan geven. Inmiddels heb ik in juli 2021 mijn Reiki Master graad behaald. Dit is de hoogste graad waarbij de helende energie 16x sterker door mijn handen vloeit dan hiervoor.

Nu 20 jaar nadat mijn reis van de helende handen begon, ben ik er helemaal klaar voor om de energie volop in te zetten voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Een flink aantal behandelingen verder kan ik ook niet anders meer dan geloven in de helende kracht van Reiki. Ik heb zulke mooie reacties gekregen van mensen die aangeven operatiewonden te voelen genezen vanaf het moment dat ze een afstandsbehandeling hebben ondergaan, tot een vrouw (die vanwege chronische pijnen en bekkeninstabiliteit afhankelijk is van een rolstoel) na één behandeling weer redelijk pijnvrij en makkelijker liep dan ze in het afgelopen jaar heeft gedaan. 

De Reikibehandelingen die ik aanbied worden aangevuld met professionele coaching en overige holistische behandelmethoden vanuit mijn opleiding Holistisch Therapeut.

 

Copyright @2020 Miranda Bens, Natuurlijk in Verbinding

Kvk: 73627364

BTW-id: NL001765068B54

e-mail: miranda@natuurlijkinverbinding.nl