fbpx
Selecteer een pagina

Voel jij ook die Leegte van je Onvervulde

Kinderwens?

Voel jij ook die Leegte van je Onvervulde Kinderwens?

De Leegte

Wil je graag weer gelukkig zijn, maar voel je steeds maar weer de knagende leegte van jouw onvervulde kinderwens? Je weet dat jouw kinderwens niet in vervulling zal gaan en je wilt ook verder met je leven, maar dat gevoel van leegte staat je in de weg om ook echt verder te kunnen gaan.

In je omgeving gaat alles gewoon door en mensen om je heen herinneren je er regelmatig aan dat het leven doorgaat en vertellen je dat je niet in je verdriet kunt blijven hangen. Diep van binnen weet je misschien wel dat ze gelijk hebben, maar jij voelt alleen maar weerstand. En laat dat nou de plek zijn waar de sleutel ligt om verder te kunnen met jouw leven: precies daar in die weerstand. Wat wil jouw weerstand jou vertellen? Waar gaat het écht over? Zolang jij jouw weerstand niet aan kunt kijken en wegkijkt van wat ze jou wil vertellen zul je niet verder komen in jouw proces. Het wordt dan erg lastig om jouw onvervulde kinderwens te accepteren en dat is essentieel om weer verder te kunnen met je leven en gelukkig te zijn.

  Niets is onmogelijk

   

  Gelukkig is niets onmogelijk en ik ben het levende bewijs dat het wél kan. Na een zware depressie en burn-out vond ik uiteindelijk de moed om mijn weerstand tegen- en angst voor een kinderloos leven in de ogen te kijken en vanaf dat moment kon ik het loslaten. Omdat ik op dat moment niet wist of mijn kinderwens definitief onvervuld zou blijven wilde ik mijn kinderwens zelf niet loslaten, maar toen ik eenmaal wist waar ik zo bang voor was, kon ik die angst liefdevol loslaten. Het voelde direct als een enorme opluchting en achteraf gezien was dit een hele belangrijke eerste stap op mijn weg naar acceptatie van een mogelijke realiteit. Een realiteit die ik eerder niet kon en niet wilde accepteren. Dit gaf ruimte en een ongekend gevoel van vrijheid. Ik kon weer doen met mijn leven wat ík wilde en ik hoefde mijn leven niet meer te laten leiden door mijn angst. Ik voelde weer de vrijheid om keuzes te maken en ik koos voor verder gaan en mijn eigen levensgeluk.

  Nu denk je misschien, ‘ja, maar dat jij het kan betekent niet dat ik het ook kan.’. Ik kan je vertellen dat ik zeker niet de enige ben: Er zijn veel vrouwen die met dezelfde problemen hebben geworsteld en het ook voor elkaar hebben gekregen om ondanks hun onvervulde kinderwens toch gelukkig zijn in het leven. Het begint allemaal met het onderkennen dat je weerstand voelt en te accepteren dat het er is. Hier heb je wat moed en zelfcompassie voor nodig omdat je misschien ook dingen tegen zult komen bij jezelf waar je niet zo blij mee bent. Maar als je er echt klaar mee bent om in de wachtstand te zitten en je gaat het aan met je zelf, kun jij dit ook. Het resultaat is dan iets om trots op te zijn en waar je heerlijke sappige en zoete vruchten van kunt plukken.

  Gezonde voedingsbodem

  Wat je eigenlijk doet is een soort van bodemonderzoek waarbij je kijkt welke afvalstoffen er in jouw bodem zitten die niet gezond voor je zijn. Pas als je weet welke afvalstoffen dat zijn en waar ze zitten, kun je de stappen nemen die nodig zijn om ze af te voeren en te vervangen voor voedingstoffen. Je werkt dus aan een vruchtbare en gezonde voedingsbodem. Zodra jij dat voor jezelf gecreëerd hebt, kun je aan de volgende stap beginnen: het planten van de zaadjes die jou helpen om weer gelukkig te zijn.

  Vind je het nog lastig om te bedenken hoe je de leegte van jouw onvervulde kinderwens kunt vullen met een gezonde voedingsbodem voor een gelukkig leven? Kun je nog niet zo goed voorstellen wat je kunt doen om jouw onvervulde kinderwens liefdevol te accepteren? Meld je dan vanaf 7 september aan voor mijn webinar op 24 september waarin ik vijf tips geef over hoe de natuur jou kan helpen om jouw onvervulde kinderwens liefdevol te accepteren.

  1 Reactie

  1. Marion

   Mooi geschreven, wat bijzonder dat je je lot genoten helpt.

   Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Copyright @2020 Miranda Bens, Natuurlijk in Verbinding

  Kvk: 73627364

  BTW-id: NL001765068B54

  e-mail: miranda@natuurlijkinverbinding.nl